Utazz másképp!

10 legklasszabb kisváros Európában + állítsuk össze a magyar listát!

A www.budgettravel.com összeállította a 10 legklasszabb kisváros listáját, egy kelet-európai van közte, rögtön az első, magyar nincs. Lehet ezzel a lsitával persze vitatkozni, de ez nyilván szubjektív. Mi viszont arra vállalkozunk, hogy a Ti szavazaitok alapján összeállítsuk a 10 legklasszabb magyar kisváros listáját. Ha szeretnél szavazni, kattints ide. Szavazatoddal egy csodás mini-vakációt nyerhetsz családoddal a Velencei-tónál a Jókai villában.

Ez pedig a külföldi lista:

1. Cesky Krumlov, Cseh Köztársaság: az egyik legrégebbi cseh város, amit sokszor a “kis-Prágaként” is emlegetnek.

cesky-krumlov

cesky1

2. Palmanova, Olaszország: a Világörökség részeként számontartott 18-szögű várost a 16. században, a Velencei Köztársaság idején alapították

palmanova

3. Rothenburg ob der Tauber, Németország: fallal körülvett városka a hegy tetején a Tauber folyó felett, ahonnan beláthatjuk a Romantikus Út kastélyait.

rothenburg2

Rothenburg_BW_4

4. Bibury, Anglia: a Coln folyó partján elterülő kisvárost William Morris, 19. századi művész a legszabb angol falunak nevezte, amely igazán lenyűgöző mézszínű 17. századi kőkunyhóival.

bibury_arlington_row

Arlington_Row,_Bibury_(6330255096)

5. Dürnstein, Ausztria: a Duna két partján, egy középkori vár lábánál terül el ez a kisváros. Pirostetős házikóival, macskaköves utcáival és barokk toronyórájával mintha egy Grimm meséből kelt volna életre.

Durnstein-1608

durnstein2

6. Binn, Svájc: mintha megállt volna itt az idő – mert meg is állt. A kisváros lakói (kb 150-en) évekkel ezelőtt határozták el, hogy megtartják a falu házait és környékét régi formájukban, és sikerült nekik. 16. századi hidacsaka, képeslapszerű mezők és bájos kunyhók – csodaszép!

CH_Binn_bridge

sts0311_binntal

7. Trémolat, Franciaország: a Dordogne folyó patkó alakú kanyarulatánál fekvő festői városka egyik nevezetessége az erődszerű 11. századi templom. De ugyanilyen híres a kizárólag a helyi gazdaságból származó ételeket felszolgáló Les Truffières étterem.

tremolat

tremolat2

8. Tenby, Wales: igazi középkori városka, szűk kanyargó utcácskákkal, a kikötőnél pedig színes házikókkal.

Tenby-Wales

tenby_southwales_infopane_713x322

9. Ericeira, Portugália: közepén hamisítatlan portugál halászfalu, délen és északon pedig ellenállhatatlan vakációs célpont hófehér homokos strandjaival.

ericira

ericeira1

10. Vestmannaeyjar, Izland: elbűvölő kikötőváros, a környék 15 szigetének egyetlen lakott városa. Valóban távol a tömegturizmustól.

vest

Vestmannaeyjar-Town-in-Iceland

Keressük Magyarország 10 legklasszabb kisvárosát, szavazz és egy csodás mini-vakációt nyerhetsz a család-, kutya- és főként vendégbarát Jókai villába, Velencei-tóra néző kilátással (kép).https://docs.google.com/forms/d/1ffkLdyzwSdysqGXmWRXU5F2eEcCzD4QB0h3DWG7e6oA/viewform

jókaivillalád-, kutya- és főként vendégbarát Jókai villába, Velencei-tóra néző kilátással (kép).https://docs.google.com/forms/d/1ffkLdyzwSdysqGXmWRXU5F2eEcCzD4QB0h3DWG7e6oA/viewform

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!