Utazz másképp!

Best of Balaton - körbejártuk egy nap alatt

Különleges misszióra vállalkoztunk: egy nap alatt az óramutató járásával ellentétesen (vagyis északról délre) körbeautóztuk a Balatont, kipróbáltuk a strandokat, túráztunk, várat néztünk, kalandparkban másztunk, megint strandoltunk, és megtaláltuk a Balaton legjobb gyrosát. Még olyan helyen is jártunk, ahol a főszezon ellenére rajtunk kívül senki nem volt. Napkeltétől napnyugtáig nagyon sok szépséget láttunk, lefényképeztük, nézzétek Ti is.

1. Első állomásunk Balatonalmádi, ahol a régi nosztalgikus látnivalók mellett újak is lettek: pl egy árnyas szoborpark és fotókiállítás a vasúti átjáróban. Az északi parton belépőt kell fizetni a strandokra, felnőttnek 400-500 között, gyereknek kb 200-300. Érkezésünk előtt nemrég nyitottak.

IMG_3278

IMG_3276

IMG_3274

2. Badacsonyt semmiképp nem hagyhattuk ki, lesétáltunk a molóra, jeges lattét ittunk, és persze strandoltunk.

IMG_3289

IMG_3288

IMG_3280

IMG_3282

3.  Utána irány Szigliget, ahonnan alig bírtunk elszabadulni, annyira gyönyörű. Van két vára is, csodálatos kilátás a tóra, és elbűvölő házak.

IMG_3300

IMG_3301

IMG_3296

IMG_3299

4. Gyenesdiáson a homokos partot szerettük, és a stranddal egybeépített kalandparkot, ami árnyas fák alatt van, így a nagy hőségen is remek program. A babgulyás itt volt a legfinomabb.

gyenesdiás

gyenesdiás kalandstrand

5. Keszthelyen a kastélyt most kihagytuk, de sétáltunk a városban és csobbantunk a Libás strandon. Nagyon hangulatos és kényelmes strand, isteni a palacsinta.

keszthely

6. Irány Balatonmáriafürdő, kicsi stranddal (ez is fizetős), ezt csak kívülről néztük meg, és meggyes sört ittunk.

IMG_3324

7. A Balaton legszebb strandja (ráadásul ingyenes), legfinomabb gyrosa és legkedvesebb kiszolgálónője Balatonbogláron volt. Szép sétány, nagyon szépen rendbentartott strand, és több színvonalas játszótér – ide biztos visszajövünk.

IMG_3331

IMG_3333

IMG_3326

IMG_3328

8. Lelle hasonló, kicsit kisebb, még családiasabb, a strand itt is ingyenes.

IMG_3347

9. Zamárdiban láttuk a klasszikus balatoni aranyhidat a lemenő nap fényénél. Itt nagyon szép villákat és jegenyesorokat is néztünk. Ez NEM egy giccses képeslap, a képet mi készítettük. Viszlát Balaton, jövünk még vissza!

IMG_3350

IMG_3358

IMG_3366

Ha további titkos tippeket, szállásötleteket szeretnél kapni gyakorlott utazóktól, csatlakozz a Szenvedélyes utazók Facebook csoporthoz itt, és like-old a Szállás másképpen Facebook oldalt itt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Liz95 says:

    Kedves Utazzmásképp blog! 🙂 Kérdésem az lenne, hogy Balatonbogláron hol találtátok a legkedvesebb kiszolgálónőjét? :))

  2. cvitamin says:

    Balatonfüredre minden évben visszatérünk. Számomra a legkedvesebb, legkellemesebb város. Mediterrán teraszai, a nyüzsgés és a fantasztikus virágos parkok.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!