Utazz másképp!

Ha csak egy fesztiválra mész az idén - ez legyen az!

Egy pár éve óriási a fesztiváldömping – különösen így nyáron – és amit mindegyik ígér: evés-ivás, gyerekprogram, és zene.

Nézzük, hogy miért mondom, hogy a most hétvégén megrendezendő ingyenes Panyolafeszt más, és ha csak egy fesztiválra szeretnél idén elmenni, miért ez legyen az.

tengerpart

templom

szeptaj1

szeptaj

1. Nincs tipikus fesztiválkaja (zsíros kolbász, hamburger, hotdog),  hanem olyan hagyományos, szatmári ételeket főznek a helyi asszonyok (és férfiak), melyeket csak itt lehet megkóstolni. A receptek ősiek, az alapanyagok itteniek, nem származhatnak 50 km-től nagyobb távolságról. Igazi házikoszt, mint a nagymama ebédje. Minden étel helyi és rájuk jellemző. Kivételt csak a gasztrobloggerek (pl Főzelékes Feri) kínálata jelent, akik a Panyolafeszten bemutatják, hogy lehet a hagyományos alapanyagokból szenzációsan kreativ, modern és egészséges ételeket készíteni.

cseri

kaja

szilva

2. Nincs tipikus fesztiválsör, külföldi márkákkal, hanem Magyarország legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges programmal várja a vendégeket. Kóstolótúráikon mindenki megtanulhat mindent, amit a pálinkafőzésről és kóstolásról tudni szeretne. Bemutatják a főzde mesébe illő, legendás történetét, a vendégek végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetitek az egyedi szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a közel 30 fajta kézműves panyolai pálinkát. A főzdelátogatás negyven percet vesz igénybe.

palesz

3. Nincs tipikus zs-kategóriás “fesztiválsztár”, hanem olyan előadók, mint Rúzsa Magdi, a Balkán Fanatik, Meszecsinka, Folk Error.

4. A gyerekeket a Diófa lifet árnyas fái alatt az Aranykapu kézműves egyesület, bábelőadás, és cirkusz várja.

gyerek

kutya

5. A szokásos kirakodóvásár helyett a Szatmárban illetve a régióban élő kézművesek, iparművészek kínálják sajátkészítésű termékeiket. Szeretnék, ha az idelátogató vendég egyedi, erre a vidékre emlékeztető tárggyal térhetne haza, s mindeközben támogatná az ott élő kézműveseket, alkotókat.

fedok

6. NINCS belépő. Hihetetlen, de mindez ingyenesen látogatható, támogatói jegyet lehet venni.

Sok-sok infó itt, gyertek, én is ott leszek.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!