Utazz másképp!

10 magyar utazási blog, amit szeretünk

travelblog

Ha utazási inspirációra vágytok, vagy szívesen mélyedtek el az utazás egy-egy területében, az alábbi blogokat szívből ajánljuk:

Repül a varázsszőnyeg

Zsófi, a valamikori stewardess rengeteg humoros, érdekes történettel szórakoztatja a nagyérdeműt.  Fantasztikusan olvasmányos blogját most is folytatja bár már nem mint “légitündér”. Most hátizsákos turistaként járja a világot és csak nagyon nagy muszájból ül fel valamikori “munkahelyére”. Nagyon hasznos utazóknak és karosszékben ülőknek egyaránt.

Vándorboy

A Vándorboy néven ismert Gábor egy szál hátizsákkal, stoppal járta körbe a világot. Több mint 140 országban járt az eredetileg Buddhista főiskolát végzett fiatalember. Rendkívül érdekes ahogy bloggjában beszámol a különböző kultúrájú népek szokásairól, viselkedéseiről, mindennapjairól, aminek ideig óráig Ő is része lesz.

Sárgaruhás lány

Történetek egy lányról, aki egy napon elment világgá és élethűen leírja, hogy élnek az emberek Vietnamban, Nepálban, Kínában vagy Sri Lankán.  És az utazás még nem ért véget. Érdekes történetek a nagyvilágból.

Hobbimazutazas

Zsófi végzett közgazdaként járja Európát, gyűjti és megosztja jó és balul sikerült tapasztalatait az utazást szerető olvasókkal. Olyan információkat közöl az olvasókkal amik nagy segítségére lehetnek az útrakelőnek.

360fokbringa.hu

Keveseknek adatik meg, hogy egy bringás esküvő után nászútjuk célállomása a nagyvilág legyen.  Zitának és Árpinak sikerült. Remek cikkeket írnak a világ minden tájáról beszámolva az ott élők mindennapjairól valamint a személyes tapasztalataikról amit egy “bringás-szemüvegen” keresztül láttatnak velünk.

ittsevoltam.hu

Remek írások olyan helyekről ahol a szerző még soha nem járt. De ne lapozz tovább!  Rengeteg infót és csodás helyeket fogsz látni ennek ellenére is. Hírt kapsz olyan érdekességekről mint pl. “Az orosz maffia alagút” vagy a “Földalatti Grand Canyon” vagy a “10 legfurcsább szállás a világon”. De olvashatsz spirituális műalkotásokról a sivatagban, csakúgy mint egy idilli tóról, aminek a türkizkék vizéből halott fák csonkjai állnak ki.

balkonada.hu

Aki a virágot szereti…., nos ez egy virágutazó blog, számtalan lenyűgözően szép virággal, megannyi csodálatos helyszínnel. Például láthatunk nagyon érdekes többszáz éves fákat az Azovi szigetekről vagy csodás tulipánmezőt többszázezer virággal Hollandiából. Megcsodálhatjuk mind a  hazánkban mind Németországban megrendezett orchidea kiállítást. Ezen kívül számos más virággal kapcsolatos tudnivaló is az olvasó birtokába kerül.

balatonitaj.com

Pető Piroska igazi lokálpatrióta: kiskorában sok időt töltött dörgicsei présházukban, és annyira magával ragadta a szőlőhegyi hangulat, hogy felnőve aktív szerepet vállal a táj értékeinek megőrzésében. Már tanulóévei alatt feltérképezte a Balaton-felvidéket, és az elmúlt években sok ezer csodálatos képet készített erről a varázslatos tájról, amit blogján nézhetünk meg.

szallasmaskepp.hu

Gondosan kiválogatott takaros, igényes vendégházak, fogadók, panziók gyűjteménye a világ minden tájáról. Toszkán farmházak, horvát apartmanok, templomból vagy éppen malomból átalakított falusi szálláshelyek, osztrák gazdaságok – egy a közös bennük: a tulajdonosok számára fontos, hogy bemutassák a helyi értékeket, a falusi életformát, fontos számukra a vendég, és a szívből jövő vendéglátás. Az oldalon hamarosan szálláskereső indul az ilyen szállásokkal, ha szeretnél értesülni az indulásról, add meg az email címed.

csaladiudules.hu

A sok éve turizmusban dolgozó anyuka ötlete alapján készült oldal nem pusztán gyerekbarát szállásokat, és programokat mutat be, hanem életkoruk szerint ajánlja ezeket a családokak, annak megfelelően, hogy kisbabával, kisgyerekkel vagy kamasszal utaznak. Ez jelenleg egyedülálló szolgáltatás hazánkban. Az oldalon sok hír, aktualitás, program és újdonság található a témában, ami mind azt bizonyítja, hogy gyerekekkel is élvezetes az utazás.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!