Utazz másképp!

Remek osztrák kerékpártúrák

Aki az idei nyárra egy nagyszerű bicajtúrát szervezne a közeli Ausztriába – akár családostul, akár gyerek nélkül –  annak álljon itt néhány ragyogó  útvonal.  Bizony nehéz lesz a választás mert mindegyik remek és egy életre szóló élményt ad. Íme:

B10 FERTŐ TÓ KERÉKPÁRTÚRA

B10

Azt hiszem, hogy ez az egyik legismertebb és a legtöbbet látogatott biciklitúra a magyarok körében. Hiszen a csodálatos Fertő tó körül járhatjuk be az utat, amelynek egy kis részét – 38 km-t –  mi is magunkénak tudhatunk. Aki körbekerekezné a tavat, annak 135 km-t kell megtennie. Cserébe mesés látványban, gyönyörű tájakban és remek kerékpárútban lesz része. Ami azt illeti, ez az egyetlen ötcsillagos kerékpárút Ausztriában. Ezért akár egy kellemes hétvégi program is lehet. Meglehetősen sok szállás és étkezési lehetőség kínálkozik az út során. Aki nem kívánja az egész tavat megkerülni, annak lehetősége van hajóra szállva lerövidíteni az utat. A csodás panorámáról természetesen ekkor sem kell lemondani.

B10-1

B10-2

PARADIES TÚRA

paradies3

Ide bátran vihetjük a lurkókat mert sok a sík terep és viszonylag könnyű a túra.  Az útvonal Dél-Burgenland mesébe illó, gyönyörű tájain halad keresztül. A kerékpárút teljes hossza 260 km. Persze nem kell végigcsinálni az egészet – bár érdemes – mert útközben számos érdekes látnivaló csábít megállásra.  Három natúr park, néhány  megmászásra alkalmas vár és számtalan gasztronómiai élmény hívogatja az utazót. Érdemes megállni egy kis lazító, kikapcsolódást igérő pihenésre   akár a Rába akár a Lafnitz folyók ártéri vidékén. Itt nyugodtan el lehet felejteni a mindennapok gondjait és átadni magunkat a gyönyörű látvány varázsának. Aki szívesebben tenné meg az utat egy kis “segítséggel” annak rendelkezésére állnak az  elektromos kerékpárok. Az élmény és a táj varázsa így is  leírhatatlan.

paradies2

paradies

 

B12 CSERESZNYEVIRÁG KERÉKPÁRÚT

Kirschbl++tenradweg_auto_cropped_x0_y753_w5712_h1987

Bár ez a túra inkább a nehezebbek közé tartozik a sok emelkedő miatt de a látvány minden erőfeszítésért kárpótol. Különösen azoknak nyújt feledhetetlen élményt akik pont cseresznyevirágzás idejére tervezték a kirándulást. A több ezer fa virágpompája olyan látvánnyal ajándékozza meg az arra haladót, hogy bizony komoly figyelmet követel, hogy a bicajt az úton tartsuk. De az se keseredjen el aki lekéste a virágzást mert  májustól júniusig a piros termések mindent elborító látványa ámulatba ejtő.

kischler2

kischlen1

És ne feledjük, hogy az út menti  településeken nagyon sok helyen vásárolhatunk is  az édes csemegéből. A 43 km hosszú kerékpárút a Fertő tó mesés látványával ajándékozza meg az arra haladót. Pihenésképpen érdemes megállni a számos kulturális és egyéb rendezvények valamelyikén amikre a már jól ismert táblák hívogatják a kerékpározót.

 FESZTIVÁL KERÉKPÁRÚT

rust

Ezen a túrán is a csodás Fertő tó szegődik útitársként, csak ez a nyugati parton halad. A kerékpárút hossza 65 km és érdemes néhány helyen megállni és megismerkedni a környezettel. Ugorjunk be Rust városába és csodáljuk meg a nevezetességeit, különleges barokk házait. Vagy nézzünk szét Eisenstadt városában és ki ne hagyjuk  a gyönyörű  Eszterházy kastélyt. Kellemes pihenés adódik a kastélyt körülölelő, csodásan karbantartott kastélyparkban. Mivel ez egy fesztiváltúra, ezért csatlakozhatunk a Mörbisch am Seeben megrendezendő események valamelyikéhez. Ilyen lehet például egy vezetett  séta a St. Margarethenben lévő kőfejtőben. Nagyszerű élményben lesz részünk. Kiváló borászatok és remek vendéglők várják az utazókat a kirándulás számtalan pontján.

radfahren_radweg_lange_lacke_neusiedlersee_sommer

festival1

Még több infó itt: http://www.austria.info/hu/tags/kerekparozas

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!