Utazz másképp!

Innen nézd a tűzijátékot - csodálatos tetőteraszok Budapesten

Augusztus 20-án este benépesedik a magánházak, társasházak teteje, a bennfentesek évek óta oda gyűlnek, hogy a legszebb kilátásuk legyen. Ott vannak még a főváros gyönyörű természeti magaslatai, ahol már délelőtt érdemes lefoglalni a helyünket. A dunai hajók, és a VIP páholyok mellett azonban van néhány látványos étterem, bár, ami valamelyik belvárosi tetőn található, és elhelyezkedésének köszönhetően nemcsak a nemzeti ünnepen vonzza a vendégeket.

360Bar

Ez az egyik legújabb és legmagasabban fekvő rooftop bár Budapesten, a volt Párizsi áruház, most Alexandra könyvpalota tetején. Nevéhez méltóan 360 fokban élvezhetjük a budapesti panorámát nappal és este is. Hangulatos, otthonos elrendezése, a sok növény, a finom ételek, italok, és az esti buli teszik ellenállhatatlan és romantikus helyszínné.

360-1

360-4

360-3

360-2

Heliport Panoráma Terrace

Közel a Szabadság térhez, a Hold utcában található elegáns Hotel President tetején május 1-én nyílt ez a fantasztikus étterem, ami nappal kilátóterasz. A csodálatos kilátás különlegessége, hogy innen látszik a Magyar Államkincstár Zsolnay majolikával díszített homlokzata, ami az utcaszintről nem látható. A tetőn egyébként helikopter-leszállópálya is működik.

heliport4

heliport3

heliport2

heliport1

heliportaug20

Gozsdu Sky Terrace

A Gozsdu udvarban már eddig sem lehetett panasz a jó minőségű, és színvonalas zenét, étel- és italkínálatot felvonultató helyekre, de nemrég ezt még magasabb szintre emelték – szó szerint. Megnyílt ugyanis a Sky Bar, ahonnan a pesti éjszakát a fellegekben élvezhetjük. Koncertek, buli, rendezvények, jó italok, és ételek – mindez itt is adott.

gozsdu-3

gozsdu-1

gozsdu.2

gozsdu-sky1

gozsdu6

Udvarház étterem

Egy klasszikusabb megoldás a Hármashatár-hegyen, nemcsak augusztus 20-án hever a lábunk alatt az egész város. Tökéletes helyszín leánykéréshez, házassági évfordulóhoz, kibéküléshez.  Ez Budapest legmagasabb pontja, jó időben válasszuk a panorámateraszt.

udvarhaz2

udvarhaz1

udvarhaz4

udvarhaz3

El szeretnél menni valamelyik helyre, vagy más van az utazós bakancslistádon? Írd meg itt, és Prága fotóalbumot nyerhetsz.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!