Utazz másképp!

Szuper családi program a tavaszi szünetre [fotós beszámoló]

Egy 4 és egy majdnem 8 éves gyerekkel, valamint nagy reményekkel vágtunk neki a Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett Bűvös óceán elnevezésű időszakos interaktív kiállításnak. Lelövöm a poént: nagyon jól éreztük magunkat: izgalmas, élvezetes családi program lett belőle.

Nehéz volt elképzelni, hogy lehet megvalósítani az őrült professzor tetteit, de ott valahogy teljesen érthetővé vált és valahogy minden adta magát.

A pénztár után kedves asszisztens hölgyektől kaptunk 1-1 kék golyót és megkaptuk a játéklapunkat, valamint a történetes játékfüzetet.

Először a golyóval volt teendő. El kellett mennünk a múzeum egy az állandó kiállításos részén kihelyezett világító vitrinhez, ahol megtudtuk a feladatot. Ahogy a kiállítás egészén, már itt is egy kis pingvin segített eljutni, ahova kell, mégpedig úgy, hogy követni kellett a padlón látható lábnyomait.

Miután megvolt az első próbatétel (elronthatatlan!), vissza kellett menni a kezdő helyre és megsúgni a választ. Ekkor léphettünk be stílusosan egy nagy kék függöny mögé, ahol elkezdtük a történetet felgöngyölíteni és megoldani a feladványokat.

Minden körvitrinben van egy feladat, amihez a játékfüzet a történetszövés mellett ad 3 megoldási lehetőséget és mindháromhoz párosít egy-egy jelet. Ha megvan, mi a tippünk, a kis pingvinlábnyomok elvezetnek egy téglalap alakú vitrinhez, ahol kiderül, jóra gondoltunk-e. Ha igen, ugyanazt a jelet keresve juthatunk el a következő állomásig, vagyis a következő körvitrinig.

Roppant élvezetesek és változatosak a feladatok, a leírások magukkal ragadnak. De a látvány is elvarázsol. Sejtelmes félhomály van a kiállítótérben, amiben még jobban érvényesülnek a kivilágított vitrinek. Itt minden részletre figyeltek, mindent alaposan átgondoltak és kidolgoztak. Például az egyik feladványban körben kis székek vannak, melyek pontos másai a XIX. századi modellnek, s melyeket egy bútorasztalos mesterrel gyártattak le.

Mi egy óra alatt végeztünk, igaz, nyitásra mentünk, így még nem volt zsúfoltság a teremben. Az utolsó állomásoknál már szinte szaladtunk, annyira hajtott a végső megoldás.

Az, hogy megfejtettük önmagában örömteli érzés volt, ezt azonban csak fokozta az, hogy mindenki, aki ügyesen megoldja a feladatokat és így eljuthat az utolsó megoldásig, választhat egy meglepetést a kiállítás végén felállított asztalnál.

Mindenkinek ajánlom ezt a kiállítást, aki csak egy jó programra vágyik, akit érdekel az óceánok,  tengerek világa, aki szereti a fordulatos kalandtörténeteket, aki értékeli a minőséget. Aki pedig amiatt aggódik, hogy esetleg nem tudna megbirkózni a feladványokkal, ne tegye: garantált a sikerélmény! A kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban április 30-ig tart nyitva (húsvét vasárnap és hétfőn is).

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!