Utazz másképp!

Ezek a virágok tartják lázban az utazókat

A pompázatos, színes virágmezők ugyanolyan tömegeket képesek megmozgatni, mint egy több száz éves katedrális, vagy a legismertebb festők műveit felvonultató múzeum. Sőt, talán még többet, hiszen ezek a csodák minden évben csak korlátozott ideig érhetőek el. Anyáknapja alkalmából képes inspiráció a legszebb virágünnepekről.

Cseresznyevirágzás

Ehhez hagyományosan Japánt kötjük, pedig a cseresznye mindehol virágzik, Washingtonban és az Őrségben is. A tavasz első jele, ahogy a nagyvárosok utcáit (és az Instagram falakat) elborítják a fehérbe és rózsaszínbe öltözött fák. Április-május eleje.

Tulipánföldek

A leszínesebb virág, csodálatos pompában. Jellemzően Hollandiában kereshetjük fel a legszebb tulipánföldeket, de ebből is van bőven mindenhol, hazánkban is. Április-május.

Levendula

A csodálatos és illatos növény hatalmas mezőket borít el. Provence a legjellemzőbb lelőhelye, de Tihanytól Ausztriáig bárhol megtaláljuk. Szedhetjük, megvehetjük csokorba kötve is. Június.

Napraforgó

A nyár jelképe a harsánysárga napraforgó. Végeláthatatlan mezők válnak vidám sárgává. Egész nyáron.

Pipacs

A szemtelenül piros vadvirág az életöröm és vidámság jelképe. Egész nyáron.

Margaréta

Visszafogott fehér virág, de egész mezőket megtölt, a kedvesség jelképe.

Az ősz színei

Mintha az év addig felvonultatott összes színét akarná visszaadni: rozsdavörös, aranysárga és megannyi szín a leveleken. Október.

A képeket a Creative Commons elvei alapján bárki szabadon felhasználhatja.

Ha tetszettek a képek, gyertek gyönyörű Instagram oldalamra.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!