Utazz másképp!

Székesfehérvár titkos kincsei

A nyári melegben, akár egy balatoni vagy velencei-tavi csobbanás után is érdemes Fehérváron befejezni a napot. Június és július minden péntekén és szombatján 19.30-tól élményszerű, könnyed, mesélős programmal várnak Benneteket, ha a város különlegesebb arcát is szeretnétek megismerni. Itt találjátok a teljes listát, a végén pedig egy négyórás buszos kirándulást, ami szombatonként indul.

2017.06.30 19:30

„Keresd a művészt!” Aba –Novák Vilmos nyomában„Színek és színek megint” – a Csók István Képtárban nyílt Aba-Novák Vilmos kiállítás megtekintése után két híres Aba-Novák Vilmos által készített falfestményt is felfedezünk túránkon. De hol festette meg önmagát a művész? Aki a feladatlapon jól jelöli be a helyet, ajándékban részesül!
Találkozó: Országalma, Városház tér


2017.07.01 19:30

Ízek, ármány és szerelem a Királyok Városában

Kis gasztronómiai múltidézés a kezdetektől napjainkig. De nem minden szem-szájnak ingere, avagy mérgezések, cselszövések és szerelmi szövevények a Királyi Városban… ma s tegnap:)
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.08 19:30
Aranyváros hercege

Székesfehérváron egyetlen érintetlen királysírt találtak. De melyik is az, és hol van most? Kik voltak ők? Történetek egy mozgalmas életű királyi párról.
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.14 19:30
Mesélő épületdíszek

Kis művészettörténeti kalandozás csodálatos épületeink között. A séta során felfedezzük építészeti értékeinket, miközben bevezetést kapunk a többször elpusztított és újjáépített város történetébe is.
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.15 19:30
A királyné sakkot ad
Uralkodónők koronázása Székesfehérváron

Ez alkalommal a Székesfehérváron zajló királyné koronázások titokzatos és magasztos pillanataiba nyerhetnek betekintést a résztvevők. Kiderül, mi motiválta királyainkat a párválasztásban, kinek állt jogában a királynő fejére tenni a koronát. Fellebben a fátyol a királyné jövedelmeiről és hatalomgyakorlásának lehetőségeiről is. Mindeközben szó esik kalandos, nagyszerű vagy éppen szomorú uralkodónéi sorsokról, magasztos és királynéhoz kevésbé méltó tettekről.
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.21 19:30
Keresd meg-találd meg! – (interaktív idegenvezetés)

Interaktív program felfedező kedvűeknek! Idegenvezetőnk körülírása alapján kutatunk épületdíszek, szobrok, épületek után. A megtalálás jutalma egy-egy érdekes történet lesz!
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.22 19:30
Újra működik a Deák-Dénes kút!

Hangulatos nyár esti sétánk során bejárjuk a Rózsaligetet, felkeressük a város egyik legkedveltebb alkotását, a Csitáry kutat, majd a Csónakázó-tó közepén kialakított szigeten pedig megfejtjük Székesfehérvár különös szökőkútjának működését is!
Találkozó: Csitáry-kút, Rózsaliget

2017.07.29 19:30
Sóvár szeme kutat kutat?
Székesfehérvár belvárosának üde színfoltjai az emlék kutak. Naponta járunk el a Koronás kút és a Piac téri Püspökkút mellett. Fotót készítünk az Országalmánál, kortyolunk a Török kút vizéből vagy a Retorika kútjából. De ismerjük a történetüket? Sétánk során kultúrszomjunkat is olthatjuk!
Találkozó: Országalma, Városház tér

A tematikus túrák mindegyikére a részvételi díj: 800 Ft/ fő

Regisztráció:
Tourinform Székesfehérvár
8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.
Tel: 22 537 261 E-mail: szekesfehervar@tourinform.hu, www.turizmus.szekesfehervar.hu

Hűsítő Kultúra – Buszos kirándulás
(Találkozó a Skála mögötti parkolóban)

Székesfehérvár – Gorsium, Pompeji kiállítás – Fehérvárcsurgó, Károlyi Kastély – Székesfehérvár

Júniusban és júliusban minden szombaton 14 órától. Időtartam: 4 óra.

A Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat elénk tárja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát. A Gorsium Régészeti Park Látogatóközpontjában megrendezett kiállítás Közép-Európában elsőként Magyarországon látható!

Majd a hőség elől a Károlyi kastély vastag falainak árnyékába, a csodálatos, 50 hektáros ősfás kastélypark hűsébe menekülünk.

A részvételi díj tartalmazza:

  • klimatizált autóbusz díja
  • idegenvezetés díja
  • belépő a Gorsium Régészeti Parkba és a Pompeji kiállításra
  • belépő a Károlyi Kastélyba tárlatvezetéssel és park bejárással

Részvételi díj: 4800 Ft/felnőtt; 4000 Ft/nyugdíjas, diák; 3200 Ft/6 év alatti gyermek, 70 év feletti nyugdíjas

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!