Utazz másképp!

Madártávlatból a Zetelaki-víztározó

Ha Székelyföldön jártok a Zetelaki-víztározót mindenképpen vegyétek föl a látnivalók listájára. Minden évszakban fantasztikus látványt nyújt (a mellékelt drónos fotókat májusban készültek), Ötvös Sándor beszámolója és fotói.

Májustól horgászni is lehet és a sekélyebb részein úszni is szoktak (bár ez annyira szerintem nem biztonságos). A tó környéke kitűnő túrázási lehetőségeket tartogat, számos turistaúton járhatjuk be a környező hegyeket (a tó egyébként 800 m körüli tengerszint feletti magasságon fekszik).

A völgyzáró gáton már csak azért is érdemes megállni, mert nagyon jó kürtös kalácsot sütnek a parkolóban. Egyébként az elnevezés megtévesztő, mert a tó nem Zetelaka, hanem Zeteváralja mellett épült. A közelben rengeteg kulcsosház található, mi például a közeli Libán-tetőn ugyanabban a kulcsosházban szállunk meg évek óta.

Erősen ajánlott e környéket választani Székelyföldi kirándulások kiindulópontjaként: már a közelben nagyon sok látnivaló van (Madarasi Hargita, Libán-tető, Székelyvarság, Székelyudvarhely, stb.), és a ‘kötelező’ látnivalók (Parajd, Gyilkos-tó, Medve-tó, Korond, stb.) is gyorsan elérhetőek kocsival.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!