A tél nemcsak a hidegről, a latyakról és a hófúvásról szól. A következő 10 kedves ötlet segít abban, hogy ez (is) legyen a kedvenc évszakunk!
1. A nagy klasszikus: hanyattvetődni a szűzhóban és a kezünk és lábunk mozgatásával hóangyalt csinálni. Megunhatatlan és különösen aranyos, ha kis hóangyalok is vannak körülöttünk. Ezt a tudományt tovább kell örökíteni.
2. Ha inkább bent maradnánk, gyártsunk papírból hópelyheket. Hajtsunk négyrétbe fehér (vagy színes!) papírt, vágjunk bele formákat kedvünk szerint, majd hajtsuk szét és kész a papírpihe. Cérnával fel is akaszthatjuk.
3. Egy gyerekkorunkban olvasott könyv a legjobb módja a nosztalgiának. Lehet téli vagy karácsonyi olvasmány, pöttyös és csíkos könyvek, de igazából bármi megteszi. A legjobb, ha megvan még az akkori példány, ha pedig nincs, kölcsönözzük ki a könyvtárból. Ha olyan a témája, olvashatunk fel belőle a gyerekeknek is.
4. Csináljunk kütyü nélküli napot: se TV, se mobil, se tablet, se számítógép – mint régen. Csak társasok, kártya, és sok-sok mese, anekdota, történet fejből. A gyerekek imádják meghallgatni ötvenedszerre is ugyanazt a sztorit arról, amikor egy hétig nem tudtunk iskolába menni a hó miatt..
5. Süssünk kekszet, tegyük dobozba, és járjuk vele körbe a barátokat. Nem kell ehhez még karácsonynak sem lennie, mindenkinek mosolyt csal majd az arcára és melegséget a szivébe ez a gesztus.
6. Szárítsunk narancshéjat a radiátoron, isteni illat járja majd be a szobát. De ha már narancshéj: cukrozott formában is elkészíthetjük, lesz mit ropogtatni a nagy mesélések alatt.
7. Nyissunk koktélbárt: csináljunk gyümölcsteákat rummal és rum nélkül, tojáslikőrt és forraltbort alkohollal és alkohol nélkül, és iszogassuk egy jó diavetítés mellé. Csak legyen nagyon világos mindenki számára, hogy melyik az alkoholos és melyik nem!
8. Csináljunk csokifondüt: a Mikulásról megmaradt csokik is jó helyre kerülhetnek. Ha nincs fondükészletünk, akkor gőz felett összeolvasztott csokiba is mártogathatjuk a gyümölcsöket. Ha pedig nem édesre vágyunk, ott a sajtfondü.
9. Készítsünk forró csokit tejszínhabbal és szolgáljuk fel úgy, mintha egy havas alpesi kunyhóban ülnénk. A titka az, hogy sűrűbbre főzzük a csokit, mint a kakaónál. A bátrabbak borsmenta pálinkával is kipróbálhatják.
10. Miért csak az ünnepekre tartogatjuk az olyan isteni ételeket, mint a mákos guba, a sólet, a mézeskalács vagy a kocsonya. Csináljunk többször is a télen, és azonnal jobb hangulatunk lesz tőle.
+1 Télen sok jótékonysági felhívás van mindenfelé. Természetesen nem kell mindnek eleget tennünk, de akár a saját megunt játékokat, ruhákat, törölközőket, paplanokat, pokrócokat is odaadhatjuk. Fontos, hogy mindegyik jó állapotban legyen.
Ha gyakorlott utazóktól (köztük tőlem) szeretnél első kézből származó utazási infókat, csatlakozz 900 fős csoportunkhoz itt, és több, mint 6700 fős közösségünkhöz itt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: