Utazz másképp!

Piás utazó - tevevodka és békaturmix

JackA Travel Channel tévécsatornán most induló sorozatban, a „Piás utazó”-ban egy bostoni színész bejárja a világot, hogy Perutól a Góbi-sivatagig megkóstolja a nemzetek egyedi, sokszor bizarr búfelejtőit.

A jóképű Jack Maxwell, a „Piás utazó” műsorvezetője már harmadik éve utazgat a világban, hogy újabb és újabb italokat kóstoljon meg, de még egyszer sem rúgott be, az alkoholt csak addig élvezi, amíg annak újdonsága hatni tud rá. Voltak azért bizarr kalandjai is: „Egy perui törzsnél megrágják a krumplit, beleköpik egy edénybe, hagyják erjedni, majd megisszák. Ezt kínálták nekem is. Aztán szintén Dél-Amerikában egy bazárban egy terráriumból ki kellett választanom egy békát, amit a szemem láttára megnyúztak, egy kis meleg vízzel összeturmixolták, majd meg kellett kóstolnom. Megtettem, mert egy kultúrát sem szeretnék megsérteni”.

sivatagA Travel Channelen látható „Piás utazó” első évadjában Jack többek közt iszik mohapálinkát és vulkanikus sört Izlandon, marihuánás shake-t Nepálban, fenyőtoboz-snapszot Ausztriában és japán szakét mérgező gömbhalból. Ami legjobban lenyűgözte, az az egyes népek találékonyága. „Alkohol általában gyümölcsökből vagy gabonafélékből készül, de a Góbi-sivatagban egyik sincs. Ám a sivatagi nomád népek is szeretnének inni valamit, de nagyjából csak a tevék állnak rendelkezésre. Ezért megfejik, a tejet megerjesztik, desztillálják, és íme: a vodka!”

A műsorral nemcsak az a célja, hogy különféle italokat mutasson be, hanem ezeken keresztül az adott ország embereinek életét, mentalitását, kultúráját is. Most a sorozat második évada készül, ennek keretében Jack Magyarországon is járt nemrég,  pár napot töltött Paszabon, ahol pálinkát ivott, és találkozott a Parno Graszt zenekarral.  Megismerkedett Zwack Izabellával, és megkóstolta az Unicumot,  majd whiskey-ket próbált ki Ambrus Attila „A Viszkis rabló” társaságában.

Jack kedvenc mexikói koktélja:

tequila

Citrusos tequila koktél

Hozzávalók 2 főre

  • 0.8 dl jó minőségű tequila
  • 1 narancs leve kifacsarva
  • 1 citrom leve kifacsarva
  • 1 lime leve kifacsarva
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 10 mentalevél (megmosva, megszárítva, közepes nagyságúra tépve)
  • jégkockák

Elkészítés

Öntsük össze a tequilát és a gyümölcsök leveit, a koktélkeverőben rázzuk össze! Ezután adjuk hozzá a mentaleveleket, töltsük meg a keverőt jéggel, és rázzuk össze ismét alaposan!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!