A Travel Channel tévécsatornán most induló sorozatban, a „Piás utazó”-ban egy bostoni színész bejárja a világot, hogy Perutól a Góbi-sivatagig megkóstolja a nemzetek egyedi, sokszor bizarr búfelejtőit.
A jóképű Jack Maxwell, a „Piás utazó” műsorvezetője már harmadik éve utazgat a világban, hogy újabb és újabb italokat kóstoljon meg, de még egyszer sem rúgott be, az alkoholt csak addig élvezi, amíg annak újdonsága hatni tud rá. Voltak azért bizarr kalandjai is: „Egy perui törzsnél megrágják a krumplit, beleköpik egy edénybe, hagyják erjedni, majd megisszák. Ezt kínálták nekem is. Aztán szintén Dél-Amerikában egy bazárban egy terráriumból ki kellett választanom egy békát, amit a szemem láttára megnyúztak, egy kis meleg vízzel összeturmixolták, majd meg kellett kóstolnom. Megtettem, mert egy kultúrát sem szeretnék megsérteni”.
A Travel Channelen látható „Piás utazó” első évadjában Jack többek közt iszik mohapálinkát és vulkanikus sört Izlandon, marihuánás shake-t Nepálban, fenyőtoboz-snapszot Ausztriában és japán szakét mérgező gömbhalból. Ami legjobban lenyűgözte, az az egyes népek találékonyága. „Alkohol általában gyümölcsökből vagy gabonafélékből készül, de a Góbi-sivatagban egyik sincs. Ám a sivatagi nomád népek is szeretnének inni valamit, de nagyjából csak a tevék állnak rendelkezésre. Ezért megfejik, a tejet megerjesztik, desztillálják, és íme: a vodka!”
A műsorral nemcsak az a célja, hogy különféle italokat mutasson be, hanem ezeken keresztül az adott ország embereinek életét, mentalitását, kultúráját is. Most a sorozat második évada készül, ennek keretében Jack Magyarországon is járt nemrég, pár napot töltött Paszabon, ahol pálinkát ivott, és találkozott a Parno Graszt zenekarral. Megismerkedett Zwack Izabellával, és megkóstolta az Unicumot, majd whiskey-ket próbált ki Ambrus Attila „A Viszkis rabló” társaságában.
Jack kedvenc mexikói koktélja:
Citrusos tequila koktél
Hozzávalók 2 főre
- 0.8 dl jó minőségű tequila
- 1 narancs leve kifacsarva
- 1 citrom leve kifacsarva
- 1 lime leve kifacsarva
- 2 kávéskanál porcukor
- 10 mentalevél (megmosva, megszárítva, közepes nagyságúra tépve)
- jégkockák
Elkészítés
Öntsük össze a tequilát és a gyümölcsök leveit, a koktélkeverőben rázzuk össze! Ezután adjuk hozzá a mentaleveleket, töltsük meg a keverőt jéggel, és rázzuk össze ismét alaposan!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: