Csütörtökön derült ki, hogy Budapest ötödik Michelin csillagos étterme a 2015-ben nyitott Costes Downtown lett a Vigyázó Ferenc utcában. Az étterem a különleges eleganciájú Prestige Hotel épületében van – mind az utcáról, mind a szállodából megközelíthető. Nyáron személyesen jártunk itt, és fényképeket is készítettünk.
Kezdjük a most főszereplő étteremmel: a berendezés szándékosan letisztult, természetes és otthonos, nem-feszengős, ugyanakkor a legmagasabb színvonalat képviseli. Diófa asztalokon ehetünk, magyar keramikus által készített tányérokból, muranói kristálypoharakból ihatunk, a falakat pedig a tulajdonos, Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs alkotások díszítik. Az élőnövény fal behozza a természetet a helyiségbe. A lenti képek után pedig megnézzük a szállodát, aminek vendégei itt költhetik el reggelijüket is.
A klasszicista Hild palota az 1800-as években bérház volt, majd sorsára hagyták és egy félig elkészült irodaház árválkodott itt, amikor a jelenlegi tulajdonos átvette. Csavaros építészeti megoldással egy kifordított bérház “udvarára” lépünk a fogadótérben, aminek üvegtetején kilátunk az égre. A bronzszemcsékkel gazdagított gránitlapokat óránként takarítják – itt tükröződnek a felhők. Cavalli bútorok, muránói kristálycsillár, egyedileg ide készített íves pult és a recepció mögött egy kézzel készített mozaik adja a hall visszafogottan pazar, nagypolgári eleganciáját.
A 85 szobás szállodában járva érezzük a múlt és jelen találkozását. Megőrizték az eltolt szinteket, így egyes szobákban néhány lépcső köti össze a helyiségeket, a 2. és 6. emeleten pedig nincsenek szobák. A klasszicista motívumok, az elegáns harmónia és az otthonosság a szobák vintage stílusú berendezésében is visszaköszön. A “gang”-ra ablak néz a szobákból, de a vendégek nem léphetnek ki – fotósunkkal kivételt tettek. A városnézésben megfáradt vendégeket relax és fitnessz részleg várja jacuzzival és szaunával.






















Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: